Home    Forum    Search    FAQ    Register    Log in


Post new topic  Reply to topic 
Page 1 of 1
 
 
Se vrea maghiarizare cu orice pret la Valea Mare !!
Author Message
Reply with quote Download Post
Post Se vrea maghiarizare cu orice pret la Valea Mare !! 
 
Am tras de multe ori semnal de alarma pentru cine a avut urechi  sa auda, ochi sa vada si minte sa inteleaga..  Am sa mai trag inca unul...
    De ani buni cei de la asociatia maghiarilor au trecut pe lista Valea Mare ca obiectiv strategic si au incercat prin orice mijloace sa isi impuna limba maghiara si aici.
 Din pacate datorita necunostintei, saraciei, delasarii si nu in ultimul rand aprobarii tacite ori cu concursul autoritatilor locale , din motive numai de ei intelese.. s-a reusit incet incet  infiltrarea catorva indivizi  ai asociatiei in sat, apoi atragerea unui grup tinta format din copii provenind majoritatea din familii sarace in "joaca in limba maghiara" apoi la clase in case particulare in limba maghiara, apoi formarea  brusca a unei presupuse minoritati, apoi logic cerere de drepturi pentru minoritate, s-a ajuns la predarea limbii maghiare in scoala. Bineinteles ca acei parinti si copii au aflat tarziu ca se vor da si examene iar cei ce au vrut sa se retraga au fost amenintati cu returnarea banilor primiti... si tot asa.  
 Pentru cine nu stie exista si preoti din sat, preoti care sunt in ungaria de multi ani si care s-au batut cu pumnul in piept ca ei vin sa faca slujba in limba maghiara aici in biserica ca valemarenii sunt maghiari....
   Incet incet am vazut si asumarea  directa sau   indirecta a bisericii din cimitir ca fiind cu radacini maghiare, apoi cu asumarea numelui Parintelui Ghergina cu marsaviile si tentativele lor de maghiarizare.
    Desi intamplarea a avut loc anul trecut in vara sincer va spun ca eu acum am vazut si am intrebat pe unde am putut ce si cum..
  Trecand pe langa biblioteca am vazut o chestie pe un bat....  M-am apropiat si am vazut o chestie abominabila care nu se poate numi sculptura sau ceva de genul.
 Pe un bat exista un  cap de om iar mai jos o inscriptie in romana si magiara.!
 Citind ce scrie nu mare mi-a fost surpriza sa constat ca ceea ce era acolo ar fi trebuit sa fie Parintele Gherghina. Ma numar printre cei ce l-au cunoscut in viata si la fel ca toti care l-au cunoscut sunt sigur ca nu vor recunoaste nici o trasatura a parintelui Gherghina in chestia aia pe bat.

  Mi-am adus aminte de tentativele de a-si pune texte in maghiara (pentru posteritate si reclama agresiva) a celor de la amcm asa ca m-am interesat putin ce si cum.
  Faptul ca Parintele Gherghina este o personalitate locala este de necontestat.
     Am aflat ca acea chestie a fost pusa de  Asocia┼úia Cultural─â Phoenix Faraoani , am gasit-o aici : http://www.csangok.ro/Asociatia%20C...%20Faraoani.htm  si bineinteles ca nu am inteles mare lucru asa ca am folosit varianta tradusa de google : http://translate.google.ro/translat...520Faraoani.htm    asociatie facuta la fel ca si siretul si multe altele sub tutela amcm si unde presedintele asociatiei nu este nimei altul decat "angajatul" la negru al amcm-ului Nelu Antal care a devenit peste noapte John Anthony Vajda conform cu ce scrie acolo sau Antal J├ínos dupa cum s-a trecut aici : http://www.rmpsz.ro/web2/images/tanarok.pdf  si care are neamurile bagate acolo " Prezenta consiliului de administra╚Ťie sunt John Anthony de cinci MELET preziden╚Ťiale aceast─â persoan─â: Berbecaru Varvara (Barbara Berbek├ír) Benchea Magdalena (Magdalena Benke). Farcas Augustin (Augustin Wolf), Francu Veronica (Veronica Frank)" si care au trecut acolo la dificultati : Dificult─â╚Ťi
""Cea mai mare problema cu curentul care vine de la biserica ╚Öi ╚Öcoala, dar, de asemenea, folosirea limbii rom├óne ├«n viitor, dar, de asemenea, vreau s─â aprecieze importan╚Ťa utiliz─ârii limbii maghiare ├«n satele Chiang maghiare. ""  traducerea e cam aiurea dar se intelege esentialul... Aceeasi placa folosita pe toata linia maghiarizarii de toate asociatiile care se ocupa cu maghiarizarea si de toti purtatorii de cuvand oficiali sau nu gen Csango Bogdan Tybor care mana in mana cu Antal J├ínos organizeaza excursii la cimitirul din Valea Mare pentru maghiarii creduli si cu dare de mana la buzunar si canta acolo imbracati precum clownii la servici in costum popular restilizat cantece presupuse ceangaiesti intr-o maghiara literara..
  Pe astia ii inteleg ca pentru bani au devenit tradatori de neam si tara si s-au vandut pe huf , dar nu ii inteleg pe ceilalti care au participat la "dezvelirea" ce o fi chestia aia ca troita sau bust nu e, familia care probabil mandra ca cineva a facut ceva pentru numele Parintelui Gherghina nu a avut coloana vertebrala sa spuna ca nu seamana sau sa refuze participarea la mascarada aceea facuta pe ascuns, ziua in amiaza mare dar neanuntata public sa nu le dea nimeni in cap si sa ii fluiere.. si  nici pe cei ce au dat autorizatie si au fost prezenti din partea autoritatilor locale la acea mascarada...  Si cel mai mult nu reusesc sa ii inteleg pe toti cei ce privesc cu inconstienta  cum satul acesta devina bataie de joc si nu au coloana vertebrala sau putin curaj sa vorbeasca sau sa ia atitudine.. Intamplarile de genul acesta ma cam duce cu gandul la cele scrise de moflea..
  Pentru cei ce nu au vazut chestia aia atasez aici doua fotografii...

PS.

ma astept ca la acest articol sa apara ca de obicei  pupincuristii amcm-ului  precum si sustinatorii plattiti sau inconstienti cu care am stat de multe ori de vorba si au ramas masca ( sustinatorii inconstienti) cand au aflat realitatea nu ce li se povesteste pe facebook sau prin alte canale media. Dreptul la replica nu il vor avea decat valemarenii, orice  user care se va inregistra doar pentru a-si spune parerea (primita pe mail copy/paste) care nu este din sat sau nu are legatura cu satul va fi banat sau sters.

IMG_2665_resize.JPG
Description:  
Filesize: 68.85 KB
Viewed: 4337 Time(s)

IMG_2665_resize.JPG

IMG_2661_resize.JPG
Description:  
Filesize: 72.67 KB
Viewed: 4337 Time(s)

IMG_2661_resize.JPG


 




____________
www.valeamare.ro
www.valeamaremag.ro
www.sapunoriginal.ro
 
View user's profileSend private messageVisit poster's website 
Back to topPage bottom
Display posts from previous:   
 
HideWas this topic useful?
Share this topic
blinkslist.com blogmarks.net co.mments.com del.icio.us digg.com newsvine.com facebook.com fark.com feedmelinks.com furl.net google.com linkagogo.com ma.gnolia.com meneame.net netscape.com reddit.com shadows.com simpy.com slashdot.org smarking.com spurl.net stumbleupon.com technorati.com favorites.live.com yahoo.com DIGG ITA Fai Informazione KiPapa Ok Notizie Segnalo Bookmark IT
 

Post new topic  Reply to topic  Page 1 of 1
 

Users browsing this topic: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests
Registered Users: None


 
Permissions List
You cannot post new topics
You cannot reply to topics
You cannot edit your posts
You cannot delete your posts
You cannot vote in polls
You cannot attach files
You can download files
You cannot post calendar events